Článek o korupci v českém zdravotnictví Zde k přečtení

Divokej Bill

17. srpna 2009 v 9:23 |  Hudbička
Hudební skupinu Divokej Bill ( z Úval ) zakládají čtyři muzikanti Vašek Bláha, který hraje na kytaru a zpívá, Ondra Pospíšil, který hraje na banjo a zpívá, Milan Jurač, který hraje na basu a zpívá a Ota Smrkovský, který hraje na bicí. Kapelu Divokej Bill založili v roce 1997 z kapely Wáša. Vašek Bláha dříve hrál a zpíval v kapele Medvěd 009. Společně začali objíždět různé kluby, a hospody v celém okolí. Hodně skupině Divokej Bill pomohl Jarda Špulák, který je publicista. Napsal o skupině několik pozitivních článků, a tím Divokého Billa trochu vyzdvihl.
Po nějaké době se kapela Divokej Bill rozpadá, opouští ji Ondra s Otou a zakládají vlastní kapelu jménem: Devět Stehů. Vašek a Milan(Jurda) začali shánět lidi do rozpadlé skupiny Divokej Bill. 6.6.1998 na festivalu Rok od rocku v Českém Brodě hrají první koncert společně s novými členy kapely: Roman Procházka,který hraje na akustickou kytaru a zpívá, Štěpán Karbulka je šoumen který zpívá, Adam Karlík hraje na housle a zpívá, Martin Pecan hraje na akordeon a Honza Veselý hraje na bicí. Začali spolupracovat s agenturou Ameba production a Petrem Fořtem mangerem skupiny Divokej Bill. Jejich první nahrávku pojmenovali Sedm Statečných, prodalo se asi 500 kusů. V červnu roku 2000 vydali další desku jménem Propustka do pekel.
Nejlepším songem z desky kapely Divokej Bill se stala píseň Plakala mp3, ke které natočili i videoklip. Deska Divokého Billa byla pokřtěna v Klánovickém klubu Black pes a pražské Futulu. Kapela Divokej Bill začínala být známá a získávala si více a více posluchačů. Druhou desku Divokého Billa pojmenovali podle písničky Svatá pravda mp3 a točila se ve sklepě u Romana Procházky. Klip tentokrát natočili na pomalejší píseň: Miláčku co je ti. Později dostává kapela Divokej Bill nabídku hrát se Žlutým psem, a začínají si zvykat na větší pódia a více lidí. Stává se z nich velice známá kapela, hrají na spoustě festivalů.(www.divokejbill.info)

Diskografie:
  • Propustka do pekel (2000)
  • Svatá pravda (2001)
  • Divokej Bill (2006)
  • Mezi nima (2003)
  • Rock for people (Cd/Dvd) (2007)
  • Lucerna live (DVD) (2004)
Na tuhle kapelu vzpoímán moc ráda. Mi připomíná pobyt na gymplu. ;o) A ty neskutečný koncerty, kterých jsem se zůčastnila. I když momentálně moc jejich novější tvorbu nesleduju, tak ta klasická je pro mě pořád skvělá. ;o) Líbí se mi, že tam jso housle, banjo, kytary atd. Fakt dobrá souhra.. Myslím si, že Divokej Bill patří mezi naše nejlepší a neuspější rockové kapely.

Malování
Plakala

Lásko (moje oblíbená)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Eva* Eva* | Web | 17. srpna 2009 v 11:57 | Reagovat

Mám je ráda, fakt skvělá muzika. :-)

2 Libor Libor | Web | 17. srpna 2009 v 17:33 | Reagovat

Tak to je přesně hudba, kterou já rád nemám :-).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama